Sobe i Apartman u Trogiru - Villa Meri

Grad Trogir

Trogir često nazivaju „riznicom umjetnosti“ ili „gradom spomenikom“.
Katedrala sv. Lovre s Radovanovim portalom, kula Kamerlengo, Gradska vrata, palača Čipiko, Gradska vijećnica, crkva sv. Nikole, muzej, pinakoteka, zbirka umjetnina Kairos samo su neke od znamenitosti ovoga grada.

Uostalom, pa i UNESCO je rekao:
„Trogir vrijedi, Trogir je svjetska baština. Ali, ne osvrćite se samo za kamenom. Osvrnite se za duhom skrivenim u tom kamenu. Osvrnite se za svim onim graditeljima, arhitektima, umjetnicima, svim onim pričama koje su u pozadini tog kamena, a koje su Trogir stvorile i očuvale minulih stoljeća“.

Trogir je u pravom smislu grad-muzej. Ljubitelji kulturno-povijesnih spomenika, umjetničkih djela, izvornih zdanja i lijepih ulica u Trogiru će upoznati raskošnu i slojevitu baštinu - od romaničkoga dvorišta do suvremeno opremljenih interijera. Neponovljiva povijesna jezgra, Radovanov portal, umjetničke zbirke, koje su tijekom stoljeća oduševljavale namjernike i putopisce, nude trogirskome turistu divotu koju kao prikladan suvenir personificira reljef Kairosa.
Organiziraju se vesele ribarske noći i smotra folklora, ali i koncerti ozbiljne glazbe u posebnim ambijentima grada.

Trogir je grad koji osvaja na prvi pogled,odmah ga se zavoli.

Posjetite Trogir i osjetite ljepotu antičkih spomenika, mističnih ulica te harmoniju boja i forme umjetničkih djela.

Vrijeme u Trogiru

Tečajna Lista

  • CHF 4.879612 CHF
  • EUR 7.320000 EUR
  • GBP 8.055771 GBP
  • USD 5.143133 USD
  • Desno

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\HostingSpaces\villameri\villa-meri.com\wwwroot\_edit\include\lib\Currency.php on line 20